Jämför alla blancolån online

Har du tänkt dig köpa en ny båt eller renovera ditt sommarhus eller köpa nya möbler eller kanske rent av resa iväg på semester någonstans? Har du ändå inte riktigt råd kan ett blancolån vara din lösning. Jämför alla blancolån online för att hitta det bästa lånet för just dig.

Vad är ett blancolån?

Att låna pengar utan säkerhet brukar bankerna kalla för ett så kallat blancolån. De banker som erbjuder eller som låter dig låna pengar utan någon form utav säkerhet kräver i de flesta fall att ni har ett jobb samt inte har några betalningsanmärkningar. Däremot kan du trots detta ta ett blancolån med betalningsanmärkning idag – via angivna banker.

Anledningen till att bankerna inte vill låna ut alldeles för mycket pengar utan säkerhet är att det är en större risk för banken att låna ut pengar till en person som inte har någon säkerhet än för de som har en säkerhet. Detta för att minimera risken vid utesluten återbetalning, som varken gynnar dig eller banken.

Hur mycket kan jag låna med ett blancolån?

Ett blancolån är ett medelstort lån på upp till 600 000 kronor som du ansöker om hos en bank. Det är även ett lån utan säkerhet, det vill säga du behöver inte använda ditt hus som säkerhet som man behöver göra vid exempelvis ett bostadslån.

Förr var det även vanligt att det krävdes att man ska ha en borgensman för att få ett blancolån beviljat. Detta är inget måste idag men är till fördel då du ofta kan låna mer pengar samt till en bättre ränta, än utan en.

En borgensman går i godo för att ditt lån blir återbetalat och även fast blancolån är ett lån utan säkerhet, fungerar då borgensmannen som en säkerhet. Skulle det däremot blir problem med återbetalningen är det borgensmannen som också får stå för konsekvenserna.

Rak eller rörlig amortering

Vid blancolån som vid de flesta andra lån så gäller två olika amorteringssätt. Ett amorteringssätt är hur lånen återbetalas. Ett av dessa är en rak amortering. Detta betyder att en fast summa betalas varje gång vid varje återbetalningstillfälle. Annuitets är ett sätt där återbetalningen är högre i början av tiden och blir därefter mindre.

Blancolån med betalningsanmärkning

Som vi nämnt tidigare är det fullt möjligt att erhålla ett blancolån trots betalningsanmärkningar. Dock är det alltid vid detta skede en fördel att använda sig av en medlåntagare när du vill ta ett lån utan säkerhet med anmärkning. Vi rekommenderar att överväga ett samlingslån för att på sikt bli av med sina anmärkningar och skulder och återigen stabilisera ekonomin.

För de som inte kan betala sina skulder inom överskådlig tid så finns det förslag till lösningar som är så bra som möjligt. Lösningarna skall hjälpa både er samt fordringsägare. Dessa förslag kallas skuldsanering och går ut på att komma överens med fordringsägarna om förändringar i betalningsvillkoren. Syftet med skuldsanering är att se till att du som är skyldig skall kunna bli skuldfri inom rimlig tid samt att fordringsägarna skall få tillbaka så mycket utav pengarna som möjligt.

Skuld problem – Problem med skulder.

Många har fastnat i fällan med att låna för mycket pengar och sätta sig i skuld. Vid mindre lån och kredit är det lätt att få höga räntor och därmed kan räntan bli så hög att folk kan få problem att betala tillbaka sin skuld.